Studera och bo i Uppsala

studenter som viftar med studentmössor på sista april

Uppsala är studentstaden framför andra. Vart du än vänder dig i Uppsala blir du påmind om studenternas avtryck.

I Uppsala hörs, märks och syns studenterna överallt - på campus, nationer, kårer och i olika föreningar. Det är inte konstigt alls då de sedan 1477 har varit en del av staden. De har skapat traditioner och fortsätter att skapa dessa, något som gjort Uppsala till den studentstad den är idag.

Universitetet är ständigt närvarande i byggnader, tankar och rykte. Upplev ett unikt studentliv i Uppsala och passa på att engagera dig, nätverka och träffa vänner för livet!

Campus

Ditt campus är din arbetsplats. Här möts lärare, studenter och forskare i kreativa miljöer. Varje campus är anknutet till ett eller flera specifika utbildningsområden. Uppsala universitet har elva campus i Uppsala och ett på Gotland.

Campus
Karta och film: Lär känna ditt campus

Campus Blåsenhus interiör

Idrott och motion

Idrottande studenter i en idrottshall

Vill du idrotta och motionera i din studentstad? Här hittar du idrottsanläggningar, sportklubbar och motionsföreningar. Är du elitidrottare kan du få vägledning och stöd för att kunna kombinera studier och elitidrott.

Kulturliv

Mumier, trädgårdar, dinosaurier, gamla böcker, bra musik och vacker konst - upplev kulturlivet vid Uppsala universitet! Som student får du fri entré till universitetsmuseerna samt fri entré eller studentrabatt vid många av universitetets musikevenemang.

Museiföremål faraomask