Nya chanser att söka utbildningar

Två studenter sitter utomhus på en bänk och tittar i en katalog, andra studenter går förbi i bakgrunden

Den 15 juli öppnar anmälan till våra utbildningar igen och då har du en andra chans att söka till några av våra kurser och program. En del av dem tar dessutom in extra många studenter i år så ta chansen om du missade första ansökningsomgången.
Sena anmälningar hanteras i den ordning de kommit in, klockslaget som du anmäler dig spelar inte någon roll, utan det är datumet som har betydelse. Om flera personer anmäler sig samma datum blir det lottning av placeringen mellan de sökande.

Sök program
Sök kurser

 

Sök UPRISE, Globala och miljömässiga effekter på neurohälsa 7,5 HP

Illustration på ett huvud där hjärnan syns i neonfärgerBehöver läkare veta något om miljöproblemen? Svar JA – sök UPRISE – en unik valbar kurs i Globala och miljömedierade effekter på neurohälsa. 

Kursen riktar sig till studenter inom naturvetar- och vårdutbildningar och behandlar miljöproblemens effekter på hälsa ur ett neurologiskt/ psykiatriskt perspektiv. Sök kursen

DIY - Bygg ihop din egen utbildning

Vägen till examen kan gå via ett utbildningsprogram eller via fristående kurser som du själv har kombinerat. Det är ingen skillnad mellan en examen som består av fristående kurser och en examen som bygger på ett program. Det som skiljer sig är vägen dit.

Få tips och råd om hur andra studenter har gjort

Student som tänker med dator framför sig

Våga ta steget att söka

Det kan kännas nervöst att söka en utbildning. Många tankar dyker upp. Kommer du in? Mäktar du med? Får du tag på boende? Kommer du hitta vänner? 
De här typerna av frågor är helt normala och inte nya alls. Ända sen den första studenten som började studera vid Uppsala universitet när det grundades år 1477, har det dykt upp liknande frågor. Budskapet har dock sett likadant ut. Det viktigaste för att börja en utbildning är att våga ta det där första steget att söka. 

Läs om hur några studenter tänkte när de sökte utbildning

Få hjälp av en studievägledare

En student som sitter i en fåtölj med sällskap och tittar leende in i kameran