Uppsala, en storstad med småstadskänsla

Uppsala är ett av Europas största tillväxtområden med 2 500 nystartade företag varje år med massor av jobbmöjligheter. Staden växer så det formligen knakar och närheten till jobb, till Stockholm och till Arlanda – och också hela världen – gör Uppsala till en levande storstad.

Med sitt starka kultur- och näringsliv och sina två universitet som bidrar till ledande forskning och kompetent arbetskraft, lockar Uppsala till sig starka branscher. Allt fler väljer att stanna kvar i staden efter studierna och pendlingen hit är större än någonsin tidigare. Uppsala är också en av Sveriges största landsbygdskommuner med en levande landsbygd och ett växande näringsliv i kransorterna. Här kan du välja att jobba mitt i staden eller ute på landsbygden.

I Uppsala län finns flera världsledande företag inom olika branscher, främst inom life science, miljö och energi, och kunskapsintensiv tillverkning som alla törstar efter arbetskraft. Det här ger en bra bas för innovatörer och forskare att starta nya företag och utveckla sina idéer med sikte på både den svenska och utländska marknaden. Så efter studierna finns alla möjligheter för en karriär och ett bra liv i Uppsala.

Två killar som ligger och solar på en bänk vid Fyrisån. Uppsala domkyrka syns i bakgrunden.