Kostvetenskap C: Måltidsservice med inriktning mot produktion
15 hp
Litteraturlista, Grundnivå, 2HK057
Kurslitteratur
Arbetsmiljöverket: Arbetsmiljölagen 30 juni 2009 http://www.av.se/dokument/publikationer/bocker/h008.pdf
Arbetsmiljöverket: Arbetstidslagen 14 dec 2008 http://www.av.se/publikationer/bocker/h026.aspx
Konkurrenslagen SFS 2008:579 http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20080579.htm
Lag om offentlig upphandling SFS 2007:1091 http://62.95.69.3/SFSDOC/07/071091.PDF
Livsmedelslagen SFS 2006:804 http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/20060804.htm
Produktansvarslagen SFS1992:18 http://www.notisum.se/Pub/Doc.aspx?url=/mp/sls/lag/19920018.htm
- Bra mat i förskolan: råd för förskola och familjedaghem, Uppsala, Livsmedelsverket, cop. 2007 (http:/
/ www.slv.se) - Bra mat i skolan: råd för förskoleklass, grundskola, gymnasieskola och fritidshem, Uppsala, Livsmedelsverket, 2007 (http:/
/ www.slv.se) - Bryman, Alan; Nilsson, Björn, Samhällsvetenskapliga metoder, 1. uppl., Malmö, Liber ekonomi, 2002 (Kapitel 9.)
- Lantz, Ulla; De Jong, Birgitta Skierus; Johansson, Sara-Mari, Handbok för säker mat inom vård, skola och omsorg: branschriktlinje för god hygienpraxis och för tillämpning av HACCP-principerna enligt förordning (EG) nr 852, Stockholm, Kommentus, 2009
- Mat och näring för sjuka inom vård och omsorg., Uppsala, Statens livsmedelsverk, 2003 (Ödeshög, 2003
- Spears, Marian C., Foodservice organizations: a managerial and systems approach, 6th ed., New Jersey, Pearson Prentice Hall, 2007 (7th ed. 2010 580 s.)
- Yngve, Håkan, Mat för många: goda råd för utvecklingen av måltidsverksamheten, Stockholm, Sveriges kommuner och landsting, 2006 (www.skl.se)