Kostvetenskap B: Dietetikens grunder

15 hp

Litteraturlista, Grundnivå, 2HK061

Obligatorisk litteratur

Moment I

Lövestam E (2016). Informatik för dietister. Version 2. Laddas upp som pdf vid kursstart.

Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.

Moment II

Livsmedelsverkets webbsida (www.slv.se) om lagstiftning, relevanta förordningar och lagtexter.

Svensk författningssamling. Författningar inom hälso- och sjukvården ett urval (http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/): Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400), Patientsäkerhetslagen (2010:659) och Patientdatalagen (2008:355).

Inspektionen för vård och omsorgs föreskrifter om anmälan av händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada (lex Maria), HSLF-FS 201741.

Andra aktuella vetenskapliga artiklar och rapporter kan tillkomma.

Referenslitteratur

FÖLJ UPPSALA UNIVERSITET PÅ

facebook
instagram
twitter
youtube
linkedin