Hem- och konsumentkunskap, fördjupningskurs för lärare i grundskolan
Kurs, Grundnivå, 2HK075
Våren 2024 Våren 2024, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 15 januari 2024–2 juni 2024
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Hem- och konsumentkunskap, grundkurs, 30 hp, och minst 22,5 hp från Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 16 oktober 2023
- Anmälningskod
- UU-75017
För dig som är antagen eller reserv
- Registreringsperiod
- 23 december 2023–7 januari 2024
- Institutionens information om registrering
Våren 2025 Våren 2025, Uppsala, 100 %, Campus, Svenska
- Studieort
- Uppsala
- Studietakt
- 100 %
- Undervisningsform
- Campus
- Undervisningstid
- Dag
- Studieperiod
- 20 januari 2025–8 juni 2025
- Undervisningsspråk
- Svenska
- Behörighet
-
Hem- och konsumentkunskap, grundkurs, 30 hp, och minst 22,5 hp från Hem- och konsumentkunskap, fortsättningskurs
- Urval
-
Högskolepoäng (max 165 hp)
- Avgifter
-
Du som inte är medborgare i ett EU-/EES-land eller Schweiz måste betala anmälnings- och studieavgift.
- Studieavgift, första inbetalningen: 45 000 kr
- Studieavgift, totalt: 45 000 kr
- Sista anmälningsdag
- 15 oktober 2024
- Anmälningskod
- UU-75017
För dig som är antagen eller reserv
Om kursen
Kursen innehåller tre moment. Inom det första momentet, Kostsociologi, ges bland annat en orientering om hur mat och måltider som samhällsfenomen kan beskrivas, analyseras, tolkas och förklaras utifrån sociologiska teorier. Det andra momentet utgörs av Vetenskapliga metoder och ger förståelse för hur olika kvantitativa och kvalitativa metoder kan användas för att genomföra en vetenskaplig studie. Det tredje momentet omfattar ett självständigt arbete.