Studievägledning och karriärvägledning

Funderingar om framtiden? Vägledaren erbjuder dig samtal och stöd före och under dina studier och när du är på väg ut på arbetsmarknaden.

Du kan vända dig till Uppsala universitets centrala studie- och karriärvägledning för generell vägledning eller till en vägledare på en institution som är specialiserad inom institutionens ämnen och program.

Oavsett vilka frågor du har är vägledaren en professionell samtalspartner vars uppgift är att hjälpa dig vidare. Ett vägledningssamtal kan beröra många av livets områden. Vägledaren har tystnadsplikt om sådant som rör dina personliga förhållanden.

Vägledningen har öppet i dessa virustider för telefon- och online-samtal. Boka en tid!

Boka tid med en vägledare

Podcast om studier och karriär

Studie- & karriärpodden är en podcast för dig som funderar på att studera eller redan studerar vid Uppsala universitet. I den här podcasten möter du Madelene, Jonathan och Sara. De intervjuar studenter, alumner, forskare eller andra personer som är intressanta när det gäller studier och karriär! Lyssna från webben eller prenumerera på podden i din podd-app.

Gå till podden

På väg ut i arbetslivet?

Students walking

Börjar du bli klar med dina studier och vill ha feedback på ditt cv och ansökningsbrev eller kanske tips inför en anställningsintervju? Behöver du någon att bolla idéer med, du kanske behöver hjälp att komma igång med dina ansökningshandlingar? Våra karriärvägledare hjälper och stöttar studenter och doktorander på väg ut i arbetslivet.

Kontakta studie- och karriärvägledare

Studievägledning för ämnen och program

Har du frågor kring ett specifikt program eller ämne? Vänd dig då till institutionens vägledare. Kontaktuppgifter hittar du under respektive program och ämne. Sök fram den utbildning du är intresserad av genom att först välja ämnesområde:

Generell studie- och karriärvägledning

De centrala vägledarna hjälper dig hitta att rätt bland våra utbildningar och strukturera dina möjligheter så att du kan göra ett medvetet val. Du kan träffa en vägledare för ett samtal under drop-in-tiderna eller på en bokad tid på plats. Du kan också boka ett samtal som hålls via Zoom, på telefon eller under en ”walk and talk”. Ett walk and talk-samtal är ett samtal som sker under en promenad i centrala Uppsala.

UPPSALA
studentservice@uu.se
Segerstedthuset, Dag Hammarskjölds väg 7, Uppsala (karta) (även ingång från von Kraemers allé)
Öppettider för drop-in-besök: onsdagar och torsdagar 12.00-14.00 - inställt*

Boka en tid för samtal

*Ändrade rutiner för samtal med studie- och karriärvägledare
För att minimera risken för samhällsspridning av coronaviruset kan du endast boka digitala möten: samtal via telefon eller videolänk. Drop-in-mottagningen på plats är tills vidare inställd.

VISBY
studievagledningcampusgotland@uadm.uu.se
Cramérgatan 3, Hus D, Visby (karta)

För öppettider och bokning, se studievägledningen på Campus Gotland.


Ingen telefon eller mottagning på helg- och klämdagar.