Välkomstmottagning för nya studenter

Den 28 augusti 2020 välkomnar vi alla nya studenter till Uppsala universitet. Med anledning av covid-19-situationen är välkomstceremonin en livesänd ”talkshow”. Du kommer att få ett smakprov på vad Uppsala universitet, studentlivet och Uppsala som stad har att erbjuda dig som student.

Klockan 14.30 till ca 15.50 sänds talkshowen.

Under programmet får du träffa:

Rektor Eva Åkesson
Shirin Mavadati
, Servicecenter, studentfrågor
Erik Schwartz, representant, samtliga studentkårer
Elin Wirman, representant, Uppsalas studentnationer
Kayleigh Carter, instruktör, Campus1477
John Ringh, Turistinformation, Destination Uppsala

Du kommer även att få lära känna två av våra studenter, Moa Rihne och Rodi Misto. De följer dig genom hela talkshowen och berättar vad de har upplevt och hur de har fixat utmaningar som uppstått på vägen, fram till där de är idag.

Vår flygande reporter, Erik Bowall, gör några nedslag i verkligheten och ställer frågor till studenter där de råkar befinna sig.

Programledare är Anna Liv Jonsson och moderator för frågor i direktsändning är Alexandra Abde.

Du som är ny student, kommer att få mejl från universitetet. I det mejlet finns all information om hur du kan logga in på höstens Välkomstmottagning. Direktsändningen är naturligtvis roligast att titta på eftersom du då har chans att ställa dina frågor live till studenterna och representanterna i studion. Men skulle du inte hinna, kommer du i efterhand kunna titta via länk.

PS. Välkomstmottagningen kallas även för reccemottagning. Ordet recce är en förkortning av recentior som är latin och betyder ny student vid universitetet. Det uttalas ”resse”.

Träffa andra nya studenter

Studenter vid Fyrisån

Följ oss på Facebook eller Instagram för att möta andra studenter och få veta mer om din studentstad.

Twittrar du? Eller tar själv bilder med Instagram? Använd gärna taggarna #recentior, #uppsalauniversitet och #uppsalauniversity.

Läs om studentlivet i Uppsala och Visby.