Studera utomlands via Uppsala universitet

Studenter vid Uppsala universitet har möjlighet att göra delar av sin utbildning utomlands. På dessa sidor kan du läsa mer om fyra olika alternativ för utlandsstudier.

  • Utbytesstudier
  • Erasmuspraktik
  • Minor Field Studies
  • Sommarkurser utomlands. 

Dessa administreras av Enheten för internationell mobilitetMöjlighet till utlandsstudier erbjuds även via fakulteter och institutioner. Här hittar du länkar till utlandsstudier som administreras av fakulteter och institutioner.

Skriv gärna upp dig på vår sändlista för läsåret 2020 - 2021 för att få information via e-post om kommande utlysningar och informationsträffar.

Kontakt

Det är enheten för internationell mobilitet vid avdelningen för internationalisering (f.d. Internationella kansliet) som ansvarar för administrationen av de utlandsstudiemöjligheter som beskrivs på de här sidorna.

  • För frågor om utbytesstudier eller sommarkurser kontakta mobility@uu.se.
  • För frågor om Erasmuspraktik, Erasmusstipendiet för studier eller International Credit Mobility kontakta erasmus@uu.se.
  • För frågor om Minor Field Studies kontakta mfs@uadm.uu.se.

DIGITAL DROP-IN FÖR SAMTLIGA CAMPUS

Under terminstid:

Tisdagar och torsdagar klockan 13.00-14.00

Drop-in sker via Zoom. Använd gärna Zoom via ditt studentkonto (läs mer om hur du loggar in med ditt studentkonto i Zoom). När du ansluter hamnar du i ett väntrum. När det blir din tur kopplar vi dig till oss. Det går bra att använda Zoom både i text i form av chatt men också med ljud och bild. Du väljer själv.

Till drop-in

Sociala medier

Följ oss och våra studenter som befinner sig utomlands och gästar oss på Instagram.

Du kan även följa oss på Facebook-sidan om utbytesstudier där vi också lägger upp kommande informationstillfällen.

Infotillfällen läsåret 2020-2021

Alla planerade evenemang publiceras också i Studentkalendariet och vår sida på Facebook.

Det går också bra att boka in oss på programspecifika informationsmöten eller med din studentförening/nation/kår. För bokning kontakta oss på mobility@uu.se.

Du kan också skriva upp dig på vår sändlista för läsåret 2020 - 2021 att få information via e-post om kommande utlysningar och informationsträffar.