Uppsalaalumner i hela världen firar tillsammans

1 november 2017

Uppsala universitets alumner i 62 städer och 45 länder firar tillsammans den 7 november.

Den 7 november är det premiär för Uppsala universitets Global Alumni Day – en dag då Uppsala universitets alumner över hela världen samtidigt arrangerar alumnträffar och delar med sig till varandra via sociala medier. Uppslutningen är stor: Det kommer att firas i 62 städer i 45 länder!

Studenter, doktorander och forskare som genom åren utbildats och verkat vid Uppsala universitet finns över hela världen. De delar erfarenheten av att ha spenderat en kortare eller längre tid i Uppsala och utgör ett viktigt internationellt nätverk för universitetet.

I flera länder finns det idag lokala alumnföreningar, som ibland träffas och utbyter erfarenheter. Uppsala universitet arrangerar också träffar för alumner i samband med resor med annat syfte, t ex när universitetet träffar andra lärosäten och samarbetspartners i olika länder.

Initiativet till Global Alumni Day kommer från universitetets alumnkontor. Träffarna arrangeras lokalt i alumnernas egna hemstäder, evenemanget hålls samman från Uppsala.

- Vi har fått ett fantastiskt gensvar från våra alumner runt om i världen. De är våra vänner ute i världen och det är verkligen roligt att de, precis som vi, vill hålla kontakten, säger Noelia Ollvid, internationell alumnkoordinator.

Global Alumni Day startar med frukost i Dunedin, Nya Zealand, fortsätter runt jorden och avslutas med mingel i San Fransisco, Los Angeles och Seattle i USA.

Under dagen kommer man kunna följa evenemangen genom ett fotoalbum på Facebookkontot för Uppsala University samt Instagramkontot för @UppsalaUniversity och där även hashtagarna #UUGlobalAlumniDay och #UppsalaUniversity.

Se vilka städer som deltar i Global Alumni Day.

Samma dag, den 7 november arrangeras i Uppsala Global Super Tuesday, ett evenemang om internationalisering av högre utbildning, som vänder sig till studenter och anställda. Läs mer om programmet på Blåsenhus.