Hjärnforskaren och rockmusikern Joseph E. LeDoux föreläser om ångest

26 oktober 2017

Professor Joseph E. LeDoux är prisbelönt hjärnforskare, författare och musiker från New York. Den 2 november kommer han till Uppsala och håller en Göran Gustafsson-föreläsning på temat ”Anxiety”. Alla är väkomna!

Joseph E. LeDoux är professor i neurovetenskap, psykologi, psykatri och barn- och undomspsykiatri vid New York University samt föreståndare vid Emotional Brain Institute. Hans forskning fokuserar på hjärnans mekanismer bakom minnet och känslor, speciellt rädsla och ångest. Han är dessutom författare till de bästsäljande böckerna The Emotional Brain, Synaptic Self och Axious. LeDoux har tagit emot ett stort antal utmärkelser för sin gärning. Senast fick han 2016 William James Book Award av the American Psychological Association.

LeDoux är också sångare och textförfattare i rockbandet The Amygdaloids, ett band bestående ledande forskare inom området, som underhåller och undervisar med sånger om kärlek och livet, fyllda med insikter om hjärnan och våra känslor.

Läs mer på Joseph E. LeDouxs egen webbsida.

Göran Gustafsson-föreläsningar i medicin hålls återkommande vid Uppsala universitet. De arrangeras av kansliet för medicin och farmaci vid Uppsala universitet i samverkan med Göran Gustafssons Stiftelse. Göran Gustafsson (1919-2003) var en framgångsrik svensk entreprenör och affärsman. För att ge tillbaka till samhället och utveckla förutsättningar för människan att förbättra sin omgivning skapade han två större forskningsstiftelser.

Läs mer om Göran Gustafssons Stiftelse för främjande av vetenskaplig forskning vid Uppsala universitet och Kungl. Tekniska högskolan.

Föreläsningen med Joseph E. LeDoux är öppen för allmänheten. Fri entré och ingen föranmälan. Kom i god tid.

Tid: 2 november 2017, klockan 16.00 – 17.00
Plats: Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset, ingång 70