Var med och fira Carl von Linné!

18 maj 2016

Kom och fira Carl von Linné i Linnéträdgården den 21 maj.

Den 23 maj 1707 kom en av Uppsala universitets mest berömda professorer genom tiderna till världen – Carl von Linné. Men redan den 21 maj är alla välkomna att fira Linnés födelsedag i hans egen trädgård – Linneträdgården.

Födelsedagsfirandet blir en tidsresa till 1700-talet med en mängd aktiviteter för hela familjen. Fynda rariteter och få odlingstips på vårens växtmarknad. Lyssna på föredrag av författare Kerstin Ekman och av Greda van Uffelen från Leidens botaniska trädgård. Lär dig mer om Sara-Lisa Moraea i Linnémuseets sommar-utställning – Linnés fru.  Möt forskare, experimentera och lär dig mer om Linnés vetenskaper idag. Gå på skattjakt eller följ med på guidad tur.

Välkomna till Linnéträdgården i Uppsala  21 maj, 11.00–17.00. Fri entré
Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar

Hela programmet hittar du här

Om Carl von Linné
Carl von Linné (1707–1778) är en av Uppsala universitets mest berömda professorer genom tiderna. Linné skapade system för att klassificera och namnge naturen, och grunden i hans system används än i dag i hela den vetenskapliga världen. ”Gud skapade och Linné ordnade” har blivit ett talesätt. Linné utvecklade sitt system så att det inte bara fungerade för växterna, utan för alla tre naturens riken: växter, djur och mineraler. Många av de namn Linné gav enskilda arter lever  kvar, bland dem namnet på människa Homo sapiens, den förnuftiga människan. Förnuft och nytta var något som präglade både 1700-talets tänkande och Linnés arbete. 1741 utsågs han till professor i medicin i Uppsala.

Läs mer om Carl von Linné