Masteravslutning i universitetshuset

22 maj 2018

Den 21 maj höll Uppsala universitet avslutningsfest i universitetsaulan för studenterna på de internationella masterprogrammen.

Den 21 maj var det avslutningsfest i universitetshuset för studenterna på Uppsala universitets internationella masterprogram.

400 masterstudenter och deras 600 gäster deltog i avslutningsfesten som inleddes med en ceremoni i universitetsaulan med tal av Uppsala universitets prorektor Anders Malmberg, Kate Lonergan, doktorand vid institutionen för freds- och konfliktforskning och George Xystouris, masterstudent vid institutionen för fysik och astronomi.

– Vi hoppas att du har fått en känsla av sund skepsis mot auktoriteter, en förmåga att kombinera kritiskt och självständigt tänkande med respekt för empiriskt grundad bevisning och en insikt om att samhällets utmaningar verkligen kräver åtgärder, men också att det inte finns några enkla lösningar, sade Anders Malmberg, prorektor för Uppsala universitet i sitt tal.

– De insikterna är förmodligen viktigare än någonsin just nu när vi kan se populism och institutionaliserad okunnighet sprida sig över hela världen. Mer än någonsin behöver världen välutbildade personer som kan tänka kritiskt och självständigt, göra kvalificerade bedömningar och för att försvara förnuftet och tankefriheten.

En ensemble från Kungliga Akademiska kapellet, Uppsala universitets symfoniorkester, stod för musikunderhållningen. Efter ceremonin i universitetsaulan var det mingel och visning av kanslersrummet och intilliggande rum på övervåningen i universitetshuset med porträtt av kungar, kulturpersonligheter och professorer.

Avslutningsfesten för studenter på internationella masterprogram vid Uppsala universitet ordnas i slutet av varje läsår.

---

Om du inte hade möjlighet att vara med på avslutningen filmades den och finns att titta på i efterhand.