Studentlivet vid Uppsala universitet

Studentliv kan betyda mycket mer än bara studier. Upptäck studentnationer, studentkårer och föreningar. Som student vid Uppsala universitet har du möjlighet att påverka dina studier och forma din studiemiljö. Passa på att engagera dig, lära känna nya människor och göra din röst hörd i studentlivet!

Skriv in dig vid kår och nation

Studentens A till Ö

Studentliv på Campus Gotland

Studenter promenerar i Visby

Som student på Campus Gotland får du uppleva det bästa av två världar. Du får ta del av det fullskaliga universitetets bredd och tyngd inom utbildning och forskning och den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus. Studentlivet präglas av närhet, gemenskap och samarbete.

Student på Uppsala universitet - Campus Gotland

Sista april i Uppsala

Sista april, Valborgsmässoafton eller Valborg - oavsett vad du kallar det så är det årets största studenthögtid i Uppsala med picknick i Ekonomikumparken, mösspåtagning i Carolinabacken, forsränning, vårsånger vid Gunillaklockan och mycket mer. Men på grund av pandemin kunde vi tyvärr inte fira Sista april på traditionsenligt sätt. Vi hoppas att vi kan göra det 2022!

Lyssna på Studentradion

Studentnyheter med fokus på studentvärlden och det som händer i Uppsala. Studentradion bevakar det som rör studenters vardagsliv, nationsliv, bostadssituation, ekonomi och mycket mer.

Senast uppdaterad: 2021-05-04