Alumnföreningar och chapters

Vid Uppsala universitet finns en stor mängd alumnföreningar knutna till olika ämnen eller institutioner. Alumnföreningarna ordnar regelbundet alumndagar och återträffar i Sverige och utomlands samt fester, mentorprogram och fortbildning - bland annat.

Genom att bli medlem i en alumnförening behåller du kontakten med din utbildning och dina studiekamrater från uppsalatiden. Du får information om utvecklingen inom ditt område och har möjlighet att delta i föreningens evenemang. Du kan gå mer i flera föreningar, allt du behöver göra är att logga in i alumnnätverket och lägga till medlemskap i de föreningar du vill gå med i. 

Logga in i alumnnätverket

Nationella alumnföreningar

Nedan hittar du några av de nationella alumnföreningarna som finns i nätverket idag. För att se en komplett lista, logga in i nätverket

Humaniora och samhällsvetenskap

Teknik och naturvetenskap

Fakulteten för teknik och naturvetenskap bedriver viss alumnverksamhet utöver föreningarnas verksamhet. 

Medicin och farmaci

Universitetsövergripande

  • Uppsala universitets Campus Gotland Alumnförening

Vill du starta en alumnförening?

Alla utbildningsområden har ännu inte organiserade alumnföreningar. Saknar du en förening inom ditt utbildningsområde kontakta oss så hjälper vi dig vidare. 

Här kan du läsa om vilket stöd du kan få från universitetet samt tips för dig som är intresserad att starta en alumnförening.

Här kan du även läsa vilka kategorier av föreningar som finns, samt de riktlinjer som gäller för nationella alumnföreningar.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss på info@alumni.uu.se om du har några frågor kring alumnnätverket.