Student

Så påverkar införandet av Ladok dig

Höstterminen 2018 ersätts studiedokumentationssystemet Uppdok av nya versionen av Ladok. Det är ett nationellt system för studiedokumentation som kommer att införas vid nästan alla lärosäten i Sverige.

Vilka förändringar innebär Ladok för dig?

Efter 8 oktober kommer du att se mindre förändringar i Studentportalen. Det har tillkommit en ny flik som heter ”Mitt Ladok” där du bland annat finner länkar till Ladok om bland annat examensansökan. Från och med 9 oktober ska du kunna ta ut nationella intyg samt göra adressändring i Ladok.

Du bör från och med 11 oktober också logga in i Ladok för att kontrollera att det finns en aktuell e-postadress angiven! (Utskick från Studentportalen, Ping Pong och Studium kommer även fortsättningsvis att skickas till studentkontoadressen (@student.uu.se). Studenter kan vidaresända sin e-post till en annan adress, läs mer här.)

Utöver detta kommer det mesta att fungera som vanligt. Studentportalen är den fortsatta ingången för dig som student och du kommer att registrera dig och anmäla dig till tentor där precis som du gör nu.

Under perioden efter införandet kommer din institution ha en extra hög arbetsbelastning och en del arbete kommer att ha hopats. Vi hoppas därför att du kan ha förståelse för om saker tar något längre tid än vanligt.